Hvorfor taler vi så meget om “fremtidens lederskab”?

... Det er nu der er behov for at justere bevidsthed og mindset! "Fremtidens lederskab" er efterhånden blevet et ”buzz-word”, men kan vi vente på at der kommer en opskrift på, hvad det er og hvordan vi bør lede i fremtiden?

For mig er svaret er et klart NEJ, for fremtiden er NU, og den gode nyhed er, at vi allerede har værktøjerne i os. Vi skal bare gøres bevidste om dem og justere vores mindset til den nutid vi leder i!

Hvis vi kort skal konstatere hvad opgaven for “fremtidens ledere” er, så må det være at tilpasse sit lederskab til de færdigheder, den adfærd og de holdninger, der bliver påkrævet i morgen. Det handler altså om at skærpe sanserne og at være opmærksomme på, hvad der sker omkring os og tilpasse os den udvikling der konstant er i gang. Udfordringen ligger i at gøre sig selv – og dem vi leder – bevidste om, og trygge i, at udviklingen går langt hurtigere end det er naturligt for os mennesker at udvikle os.

Er vi faret vild i vores prioriteter?

Når jeg kigger rundt i landskabet, så tror jeg grundlæggende at vi er faret vild i vores prioriteter i forhold til at skabe en sund og bæredygtig vækst i virksomhederne. De 3 overordnede fokusområder vækst, medarbejdertrivsel og kundeloyalitet er i kommet i ubalance, og på grund af tidspres og forventninger om hurtige resultater, er fokus stift rettet på vækst og profit – og i mindre grad, det der skaber den!

Balancen mellem trivsel og profit

Jeg er ikke det mindste i tvivl om at det er balancen mellem trivsel og profit, der er nøglen til om vi lykkes eller ej – også i vores lederskab

Jeg er overbevist om (og kan se fra flere af mine forløb) at starter vi med at skabe fokus på medarbejdertrivsel, så kommer kundeloyalitet og derved fundamentet for økonomi der kan skabe vækst helt af sig selv. Det er også forudsætningen for at kunne tiltrække og fastholde den arbejdskraft vi har brug for, i forhold til at nå vores forretningsmæssige mål.

Kun 16% medarbejderne i Danmark går engageret på arbejdet.

Virkeligheden er desværre, at det går utrolig dårligt med denne balance. I Gallups seneste “State of the Global Workforce” rapport fremgår det at kun 16% af medarbejderne i Danmark går engagerede på arbejde. 73% er ikke engagerede og 11% er aktivt ikke engagerede og dermed direkte ødelæggende for kulturen og trivslen på arbejdspladsen. Det er voldsomme tal, og utrolig mange penge der bruges på lønninger til medarbejdere, der har så meget mere potentiale.

Analyser fra Bain & Company viser at engagerede medarbejdere er 44% mere produktive end tilfredse medarbejdere og formår vi at skabe inspirerede medarbejdere kan vi øge produktiviteten med 125%. Der ligger altså mange penge gemt i det gode lederskab.

Vi skal arbejde med bevidsthed og skifte vores mindset

Så hvordan får vi så indfriet det kæmpe potentiale der ligger i at motivere vores medarbejdere og øge produktiviteten og trivslen? Det kræver at vi arbejder langt mere med bevidsthed og mindset og indser, at det er tid til at “aflære og genlære” meget af det vi i dag ved om ledelse.

Bevidsthed er blandt andet at kigge ind i vaner og adfærd, ligesom det er at være helt klar og bevidste omkring svarene på to enkle (men svære) spørgsmål:

“Hvem er jeg? og hvad er mit formål? “

Det er også bevidstheden om hvad der driver dine medarbejdere: hvor henter de deres energi og hvad dræner deres energi?

Her bruger vi Play Your Talent, der et unikt digitalt værktøj der enkelt og effektivt afdækker din organisations talenter og gør det muligt at øge den indre motivation og engagement.

Det er også nødvendigt at skifte mindset og eksempelvis i langt højere grad synliggøre mening, være en inspiration som leder og sikrer at den enkelte medarbejder få aktiveret og brugt de talenter der giver dem energi – og skaber værdi for virksomheden – hver dag.

Del dette indlæg:

Seneste indlæg

Refleksion

Vi skal have talentindsigt på skoleskemaet

Vi skal have talentindsigt på skoleskemaet 🧠 – og på Birkerød Gymnasium går de forrest! I sidste uge havde jeg den kæmpe fornøjelse at være

Together we create sustainable change - and healthy bottom lines.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.