Brug tiden nu til at styrke virksomhedskulturen. I refleksionen og nysgerrigheden ligger svaret

I disse dage åbner Danmark op igen. Vi møder ind til en "ny hverdag", efter en periode der har budt "nye" forhold, og for de fleste en meget anderledes arbejdsdag. Vi har allerede fået nye vaner. Lad os bruge tiden nu, til at blive bevidste om - og holde fast i - de gode vaner og elimineret de "dårlige". Vi har en unik mulighed lige nu for at gøre vores (nye) virksomhedskultur stærkere end nogensinde - og vejen til målet kortere.

Vi har et vigtigt “vindue” lige nu, hvor vi kan – og i mine øjne skal – forme og definere en “ny hverdag”. For mig at se, er det en optimal mulighed for at styrke vores kultur, trivsel og produktivitet.

Vi har netop gennemgået en tid, hvor vi har været tvunget til at gøre ting anderledes end vi plejer. Noget har været godt, noget har været svært og andet har været helt nyt. Bruger vi tiden, hvor vi er samlet igen til at tale om og reflektere over, det vi har været igennem, er jeg overbevist om at vi kan skabe en “ny hverdag”, hvor vi står stærkere som individer og som fællesskab. Vores kultur kan blive styrket og det vil uden tvivl være med til at påvirke trivsel og vækst. To faktorer der uden tvivl er vigtigere end nogensinde at have fokus på nu.

Ovenstående citat af Alvin Toffler passer vel bedre end nogensinde. Det er for alvor tid til at stoppe op, og tænke over hvad vi skal lære, aflære og genlære. Dem er “vinder” i fremtiden er dem, der formår at netop det. Jeg er ikke et sekund i tvivl.

5 SPØRGSMÅL DER ER VÆRD AT REFLEKTERE OVER:

Hvordan sætter vi så gang i den proces i en ny travl hverdag? For mig er svaret simpelt. Vi taler sammen, er nysgerrige og hjælper hinanden til at sætte ord på hvordan vi har haft det og hvordan vi har det netop nu.

I de seneste uger har jeg talt med flere af mine kunder om mulighederne for at styrke kulturen netop nu. Jeg har taget udgangspunkt i nogle meget enkle spørgsmål, som alle giver anledning til forskellige og nuancerede svar. Nuancer som vi skal være nysgerrige på, og i hvilke, nøglen ligger til at styrke og skabe øget bevidsthed om vores kultur og fundament.

Du får her 5 spørgsmål til inspiration:

  • Hvad har været det bedste, ved den måde vi har arbejdet på under nedlukningen?

  • Hvad har overrasket dig mest positivt i den periode?

  • Hvilke “dårlige vaner” synes du vi har undgået i denne periode? Her kommer svarene på nogle af de vaner I bør få afskaffet og sikre, ikke bliver en del af jeres nye hverdag. Lav konkrete aftaler om det.

  • Hvilke “nye” vaner synes du, bør være en del af vores nye måde at arbejde på?

  • Hvad savnede du allermest fra vores hverdag? I dette svar finder I nogle af de elementer der er allervigtigst i jeres kultur, og som I bør værne ekstra godt om i den kommende tid. Vær ikke overrasket over svar som “fælles frokost, jokes ved kaffemaskinen, nærhed og omsorg”

Tak fordi du læste med.
Nyd dagen.

Kh Michael

Del dette indlæg:

Har du lyst til at høre mere og kigge jeres vaner efter i sømmene, så bestil min PDF med beskrivelse af teknikken jeg bruger til at konvertere de dårlige vaner til værdi for dig og din virksomhed.
Skriv til mig på michael@casparij.com, så ligger den i din indbakke inden længe. Du er også velkommen til at ringe til mig på 26256999.

Seneste indlæg

Refleksion

Vi skal have talentindsigt på skoleskemaet

Vi skal have talentindsigt på skoleskemaet 🧠 – og på Birkerød Gymnasium går de forrest! I sidste uge havde jeg den kæmpe fornøjelse at være

Together we create sustainable change - and healthy bottom lines.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.